12. marts 2017

Den Ultimative Sponge Test

Den ultimative sponge test

Here it issssssss – the sponge test! Jeg vil I dag vise jer fem forskellige makeup sponges, som både er fra low-end og high-end. Mærkerne vi skal teste er fra mærkerne: Technic, Real Techniques, Basics , The Original Beautyblender og et ukendt mærke fra AliExpress (Kina).

Testen foregår således, at jeg beskriver svampenes indpakning, udseende, tekstur, brugervenlighed, hvor meget produkt den suger (produkt spild) og hvilken effekt den giver, når de bruges til at påføre foundation på min hud. Jeg vil i denne test hele tiden sammenligne med The Original Beautyblender, da det er den svamp blandt alle disse fem svampe, som er den dyreste.

Kort beskrivelse af min hud: Kombineret (dog mest tør om vinteren og mest olieret om sommeren). Jeg har ikke så mange urenheder, men mere røde toner rundt omkring.

Foundation brugt til denne test: Revlon Colorstay Foundation, ‘150 Buff’ Denne foundation har en fuld dækkeevne, men hvis man bruger meget lidt, kan det også være en foundation, som ligger let på huden samt føles meget let at have på. Primer brugt til denne test: Youngblood Mineral Primer

The Original Beautyblender

Pris: 129 kr.

Indpakning: Svampen kommer i en lille plastik ”bøtte” med grå, pink og sorte prkker på samt navnet på svampen, ”The Original Beautyblender”. Toppen er et låg, så det kan tages af. Indpakningen er ideel for svampen! Den beskytter svampen, så den ikke mister dens form, hvilket er et plus. Inde i pakken, ligger der en lille folder, som beskriver hvordan svampen skal bruges.

Udseende: Denne svamp er pink, men findes også i andre farver (giver dog forskellige resultater). Svampen har en form, som en dråbe og er 6 cm. høj, når den er tør og 7 cm. høj, når den er våd. Den vokser altså med 1 cm., når den bliver våd.

Tekstur: Både som tør og våd, er svampen meget blød og kan presses rigtig meget sammen! Den er meget bouncy. Langt over mine forventninger – jeg havde ikke regnet med, at den ville være SÅ blød.

Brugervenlighed: Den er meget nem at bruge på ansigtet! Formen føler jeg, er perfekt til dette formål. Dråbe-formen gør, at svampen kan komme ind under øjnene, omkring næsen og de andre områder, hvor der kræves et lidt smalt objekt. Brug spidsen til disse områder og ellers er bunden meget god til at bruges på kinderne, ved kæben og panden. Jeg foretrækker dog at bruge spidsen over det hele på ansigtet, da jeg personligt synes det er nemmest. Svampen gør et rigtig godt arbejde med at ”blende” foundationen ind i huden og er rigtig behagelig at bruge, da den er meget, meget blød.

Produkt spild: ”Little goes a long way!”. Man skal ikke bruge særlig meget produkt for, at svampen kan tage et stort område af ansigtet, hvilket er et kæmpe, kæmpe plus! Det betyder, at der ikke vil være så meget produkt spild, altså produkt, som er suget ind i svampen. Dog kan man tydeligt se, når en Beautyblender er brugt, da der vil være pletter på svampen fra foundationen. Svampen suger altså stadig noget produkt ind, men jeg synes ikke, at mængden af produkt gør det til et stort problem.

Effekt: Er du mere til det naturlige look, så er The Original Beautyblender måske noget for dig. Denne svamp efterlader et rigtig pænt, naturligt og mat look på huden. Jeg vil sige, at den giver en let til mellem dækkelse af huden (coverage).

AliExpress sponge (Kina)

Pris: 6 kr.

Indpakning: Svampen kommer i noget simpelt, tyndt og gennemsigtigt plastik (ligesom svampen fra Basics).

Udseende: Der findes mange forskellige svampe på AliExpress og eBay. Denne svamp, som jeg har købt, er lyseblå og har samme form som The Original Beautyblender – en dråbe. Svampen er 5,5 cm. høj, når den er tør og 5,5 cm., når den er våd. Svampen udvider sig altså overhovedet ikke, men forbliver i dens faste form.

Tekstur: Denne svamp fra Kina er MEGET hård i forhold til nogle af de andre svampe, især The Original Beautyblender og Real Techniques’. Overfladen ser dog ud som The Original Beautyblender, men så snart man har den i hånden, er den langt fra det samme! Svampen er slet ikke lige så bouncy og man kan ikke presse den lige så meget sammen.

Brugervenlighed: Fordi at svampen er SÅ hård, er den rigtig svær at bruge og får til at ”blende” godt ind i huden. Dens hårdhed gør også, at den er meget ubehagelig at bruge.

Produkt spild: Denne svamp suger aller mest produkt, ud af alle de fem svampe, som jeg har testet! Den suger rigtig, rigtig meget.

Effekt: Underligt nok, efter at have brugt lang tid på at påføre foundation og blende, blende, blende.. så er reaultatet faktisk ikke helt tosset. Der er ingen streger, det ser smooth ud. Dog ser det en smule mere ”cakey” ud under øjet og ved næsen end The Original Beautyblender.

Makeup sponges darieflavour makeup svampe Basics

Pris: 29 kr.

Indpakning: Svampen kommer i noget simpelt, tyndt og gennemsigtigt plastik (ligesom svampen fra Kina).

Udseende: Farven på svampen er sort og har en helt anden form i forhold til de to forrige svampe. Formen minder meget om et timeglas, bare med en lille spids top. Svampen er 5,5 cm høj, når den er tør og 7 cm. høj, når den er våd. Den vokser altså 1,5 cm, når den bliver våd.

Tekstur: Når svampen er tør, er den meget hård. Dog ikke så hård, som den fra Kina, men alligevel meget hårdere end The Original Beautyblender. Når svampen derimod bliver våd, bliver den meget blødere! Stadig ikke helt som The Original Beautyblender, men stadig behagelig blød.

Brugervenlighed: Svampen i sig selv er faktisk helt fin at bruge til at påføre ens foundation med. Fordi den er blød, gør det oplevelsen mere behagelig. Dog er der et kæmpe minus, netop pga. den form svampen har. Formen gør det rigtig svært at komme tæt ind under øjnene og ved næsen, da ”spidsen”/toppen af svampen ikke er smal nok. Den er alt for tyk til at kunne bruges til de områder. Hvad angår resten af ansigtet, er den ikke til at klage over!

Produkt spild: Denne svamp suger noget produkt ind, men det er slet ikke i nærheden af den fra Kina! Jeg vil sige, at den suger 20% mere produkt ind end hvad The Original Beautyblender gør.

Effekt: Hvis du godt kan lide fuld dækkelse af huden, altså full coverage, så er denne svamp måske noget for dig. Den giver nemlig et ”tykkere” resultat end The Original Beautyblender. Den laver ingen streger og jeg synes ikke, at den ser cakey ud. Ihvertfald ikke på min hud.

Technic

Pris: 39 kr.

Indpakning: Svampen kommer i en plastik indpakning, hvor plastikken føles meget ”blød” og er meget bøjeligt samt ikke er noget der larmer, når man rører ved det. Inde i pakken er der er stykke tykt papir, hvor der står ”Technic” på. Svampen ligger stramt inde i indpakningen. Så stramt, at bagsiden af svampen er blevet flad. Dog retter det sig hurtigt ud efter man har gjort den våd og brugt den to gange.

Udseende: Denne svamp er orange og har en magen til form, som den fra Basics, nemlig som et timeglas med en lille spids top. Den er 5,5 cm. høj, når den er tør og 7 cm. høj, når den er våd. Den vokser altså 1,5 cm., når den er våd – ligesom den fra Basics. Så de har ikke kun den samme form, men er også lige høje, som tør og våd!

Tekstur: Meget hård svamp! Hårdere end den fra Kina og alle de andre.. men! Den bliver blødere, når den bliver våd. Når den er våd, bliver den ligesom den fra Kina, så den er stadig hård, men ikke lige så hård, som når den er tør. Overfladen føles og ser meget glat ud. Når man mærker på den, føles den slet ikke som alle de andre, altså som en svamp.

Brugervenlighed: Når jeg bruger denne svamp, føles den rigtig meget, som den fra Kina, da den er lige så hård. Den er derfor ikke særlig behagelig at bruge. Det tog mig lidt tid, før jeg fik lagt et jævnt lag foundation med denne svamp, da jeg synes at, at den var svær at blende min foundation ind i huden. Ligesom Basics’ svamp, gør formen, at det er rigtig svært at komme ind under øjnene og omkring næsen. Et kæmpe minus!

Produkt spild Den suger produkt i sig, men ikke så samme niveau, som den fra Kina! Jeg synes, at det er lige til at overkomme. Den suger dog mere produkt end The Original Beautyblender.

Effekt: Jeg er faktisk rigtig positivt overrasket over hvilket resultat denne svamp kan levere! Hvis man bruger denne svamp, får man et look, som ingen af de andre svampe giver. Denne leverer et flot, skinnende lag foundation med tyk dækkelse af huden. Så hvis du ikke er til det, er denne svamp ikke noget for dig. Jeg er som regel til det naturlige look, men det look denne svamp kan skabe, er jeg helt vild med! Det må jeg ærligt indrømme. Jeg har meget blandede følelser omkring denne svamp, fordi at applikationen virkelig ikke er særlig god. Svampen er meget hård og den er ikke særlig behagelig at bruge.. Men i den sidste ende, ser der faktisk rigtig godt ud!

Real Techniques

Pris: 95 kr.

Indpakning: Denne indpakning er nok den mest ”stilfulde” indpakninger af dem alle. Materialet føles som high-end og får svampen til at se rigtig dyr ud. Plastikken er hård og har en buet form, som formår at beskytte svampen for at miste dens form. Den er dog rigtig svær at åbne.

Udseende: Denne orange svamp har en helt tredje form! Lidt oval-agtig, men samtidig kantet. Så nåde round and edgy! Svampen er 6,5 cm., når den er tør og 7,5 cm., når den er våd. Den vokser altså med 1 cm., når den er våd.

Tekstur: Utrolig blød! Føles helt præcis, som The Original Beautyblender. Den kan også presses lige så meget sammen og er lige så bouncy!

Brugervenlighed: Formen er som skabt til ansigtet! Jeg elsker dens form, da den er perfekt til at bruge overalt på ansigtet: omkring næsen, øjnene, kinderne – alt. Den er så, så blød, hvilket gør, at den er super behagelig! Dog havde jeg nogle problemer med hvordan den lagde min foundation i starten. Den lavede tydelige streger på mit ansigt. Jeg troede, at det var fordi, at den var for våd, men jeg kunne ikke presse mere vand ud af svampen. Jeg blev derfor ved med at duppe og prøve på at blende det ind i huden så godt som muligt. Jeg følte, at jeg var nødt til at tage mere foundation på, netop fordi den lavede de streger. Det tog lidt tid, før jeg var tilfreds med påføringen.

Produkt spild: Selvom jeg valgte at duppe mere og mere foundation på, følte jeg ikke, at det var fordi, at den sugede for meget produkt. Jeg synes ikke, at den suger særlig meget, faktisk suger den lige så meget som The Original Beautyblender, hvilket er lidt.

Effekt: Svampen giver en god dækkelse/coverage, når den er lagt. Det ser meget smooth ud og slet ikke cakey! Ser man bort fra, at det var lidt svært i starten, pga. stregerne, synes jeg at resultatet er virkelig godt – jeg elsker det!

OVERALL THOUGHTS?

Inden jeg gik i gang med denne test, forventede jeg slet ikke, at der ville være den store forskel mellem disse fem makeup svampe, men jeg må sige, at det er der! Jeg sidder tilbage med en klar forståelse og viden om hvilke svampe der er gode at invistere i, og hvilke man skal holde sig langt væk fra. Udover det, har jeg også blandede følelser omkring nogle af svampene, da der både er et kæmpe plus ved dem, men også et kæmpe minus! Svampene jeg snakker om her, er Basics’ og Technics’. De giver to forskellige looks og giver et rigtig flot resultat! Det der er et stort ’no go’, er formen. Den er simpelthen ikke brugervenlig at bruge på ens ansigt! Det er rigtig øv.

Jeg har valgt at give dem pladser, 1-5, hvor 1. pladsen vil være den svamp jeg vil anbefale aller mest at købe og 5. pladsen er den jeg mindst ville anbefale.

MakeupSponges

@darieflavour

361

178

133


Stay Tuned

Få de seneste nyheder med unboxing og anmeldelser af nye spændende produkter.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!