13. februar 2017

Anmeldelse af økologisk mint tandpasta fra Urtekram

urtekram økologisk mint tandpasta anmeldelse

I denne anmeldelse af Urtekrams økologiske mint tandpasta, vil jeg komme ind på både konsistens, pris, smag, etikken, serien og flere ting om tandpastaen, så du selv kan vurdere om du har lyst til at skifte til økologisk tandpasta i fremtiden. Med erfaringer fra tandpaster som Colgate, Zendium og Sensodyne, vil jeg også prøve at sammenligne Urtekrams økologiske tandpasta med disse mærker.

Konsistens

En ting som for nogen er vigtigt når det handler om tandpasta er at det skal skumme, eller helst slet ikke skumme overhovedet. Urtekrams økologiske mint tandpasta hører bestemt til den kategori som slet ikke skummer overhovedet. Hvis du synes Zendium og Sensodyne ikke skummer, så har du ikke prøvet denne øko tandpasta. Konsistensen i munden når man spytter ud, er som om man overhovedet ikke har tandpasta i munden overhovedet. Så hvis man ikke bryder sig om følelsen af tandpasta i munden, eller er helt ligeglad med om det skummer eller ej, så kan tandpastaen anbefales.

Farve

Nogle tandpastaer er meget farverige, imens andre er helt hvide. Jeg vil sige at jeg har set hvidere tandpastaer, men jeg vil kategorisere den som meget lysegrå i sin farve.

urtekram økologisk mint tandpasta farve Pris

I Matas koster tandpasta’en 29 kr. (D. 13. februar 2017), men man kan finde den ned til 19 kr. på nettet i nogle webshops. I forhold til en normal Colgate eller Zendium tandpasta på tilbud, så er det selvfølgelig noget af et prisspring. Omkring 2 til 3 gange så meget for en tandpasta. Men hvis man er til økologi, så vil man helt sikkert gerne skifte med hensyn til prisen, da det ikke burde springe ens økonomi at købe den økologiske tandpasta.

Etik

Men er Urtekrams økologiske mint tandpasta så faktisk 100% økologisk? Det er den faktisk ikke. Som Urtekram selv skriver på sin hjemmeside, så indeholder den økologiske tandpasta faktisk kun 20% økologi hvis man kigger på alle ingredienser i tandpastaen. Sorterer man vand og mineraler fra, så når den helt op at blive 62% økologisk. Men hvorfor så kalde den økologisk? Tandpastaen er COSMOS ORGANIC certificeret, som er et meget anerkendt certifikat i Europa, og som betyder at tandpastaen opfylder COSMOS-standards. Ifølge COSMOS-standards er tandpastaen 100% økologisk.
Men en ting er i hvert fald sikkert. Hvis man vil have økologisk tandpasta med flour, så kommer man nok ikke meget nærmere end Urtekrams økologiske tandpasta.

Serien

Øko tandpasta serien fra Urtekram kommer i 5 forskellige smage, og 2 smage til børn. Til voksne kan man få i smagene Eucalyptus, Tea Tree, Mint & Green Tea, Aloe Vera og Mint. Til børn er smagene Liquorice og Tuttifrutti. Så selve serien giver lidt til en hver smag.

urtekram økologisk mint tandpasta lukket Smag og duft

Den tandpasta jeg prøvede var den som hedder Mint. Den har en frisk duft af mint, som egentlig rammer duften mint rigtig godt. I starten når man får tandpastaen ind i munden, så smager den godt af mint, men efter at have børstet tænderne i 2 minutter, så forsvinder smagen rimelig meget, og man står egentlig tilbage med en meget svag mint smag. I forhold til Colgate hvor man virkelig står med en frisk smag i munden bagefter, så synes jeg egentlig man står med en mindre frisk mund efter børstningen med den økologiske tandpasta fra Urtekram.

Ingredienserne

Calcium carbonate, aqua, glycerin**, xylitol, aloe barbadensis leaf extract*, hydrated silica, xanthan gum, mentha piperita oil*, mentha arvensis leaf oil*, menthol*, menthe viridis leaf oil*, sodium flouride (1000ppm F), commiphora myrrha oil, magnolia officinalis bark extract, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)
Tandpastaen er lavet i Danmark.

Jeg håber min anmeldelse og beskrivelse af Urtekrams økologiske tandpasta gav et godt billede af produktet, og måske har inspireret dig til at prøve tandpastaen, eller faktisk har fået dig til slet ikke at ville prøve produktet. Personligt vil jeg anbefale at prøve tandpastaen, så du selv kan danne dig et billede af tandpastaen og finde ud af om økologisk tandpasta fra Urtekram er noget for dig.

@darieflavour

361

178

133


Stay Tuned

Få de seneste nyheder med unboxing og anmeldelser af nye spændende produkter.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!