28. oktober 2018

Hvad er den bedste tandpasta?

Hvilken er den bedste tandpasta?

Da jeg var yngre og boede hos mine forældre, brugte vi ALTID den dér typiske Colgate tube – kan I huske den? Det var bare den der blev købt igen og igen.
Jeg blev ældre og opdagede, at der var såååå mange forskellige tandpastaer ude på markedet! Hvilken er bedst? Hvad er forskellen? Mine forældre kendte ikke svaret.
Nu er jeg blevet endnu ældre – og tandklinikassistentelev. Jeg fik endelig svar på hvilken tandpasta der rent faktisk er den bedste! Derfor tænkte jeg, at jeg gerne ville dele den viden med jer, som evt. går og undrer jer over den samme ting. Måske tænker I: ”Der er enten dem der skummer eller dem der ikke skummer”. Faktisk er det næsten sandt, haha.

Men hvad betyder det, at det skummer mere end andre? Slibemiddel. De tandpastaer der skummer meget, har mere slibemiddel i end dem der skummer meget, meget lidt. Så jo mere de skummer, jo mere slibemiddel er der i. Så tænker man måske: ”Er slibemiddel en god eller en dårlig ting?”. Slibemiddel kan gå ind og irritere mundslimhinden, og derfor give mange blister (eller after, som man også kalder dem for). Nogle mennesker er mere sårbare mht. at få blister end andre. Hvis du er typen der rigtig tit får blister, så kig på den tandpasta du bruger. Bruger du én der skummer meget? Så er det som regel derfor, at de blister opstår. En rigtig god ide, ville være at skifte til en tandpasta, som ikke skummer særlig meget – ligesom Zendium. Mange vil opleve, at det har en kæmpestor effekt at skifte sin tandpasta ud med en med mindre slibemiddel i.

Det var lige om slibemiddel i tandpastaer, men det aller vigtigste man skal kigge efter på en tandpasta, er mængden af fluor der er i. Det kan ses på bagsiden (typisk), ofte nederst. Der vil stå et tal, efterfulgt af ”ppm”. Her er det rigtig vigtigt, at der er 1450 ppm i den tandpasta, som du bruger. Det er nemlig den mængde fluor der skal være i. Det gælder også den tandpasta man bruger til børn.
I gamle dage, var der rigtig mange børnetandpastaer der kun havde 400-500 ppm i, hvilket slet ikke er nok. Derfor har mange producenter ændret mængden af flour i børnetandpasta til 1450 ppm.
Dog ses der stadig børnetandpastaer med alt for lidt fluor i – så vær’ opmærksom på det, hvis du er ude for at købe en tandpasta til dit barn f.eks.

Nu har vi været lidt inde på slibemiddel og fluormængden. Man kan sige, at den bedste tandpasta for en der ikke får så mange blister, er den billigste til 4 kr. i Fakta. Netop fordi personen ikke bliver påvirket af slibemiddelet i tandpastaen og at der er den rette mængde fluor i.
Hvis man derimod er en person der nemt får blister, så ville Zendium klart være den optimale løsning. Mængden af slibemiddel er lille, og der er den rette mængde fluor i.
Så det handler meget om hvordan du reagerer på de tandpastaer med meget slibemiddel i/der skummer meget.

hvad er den bedste tandpasta

Side tip

Et vildt godt tip jeg lige vil give jer med på vejen, er at man ikke skylder munden med vand efter tandbørstningen. Den fluor der er i tandpastaen skal nemlig have lidt tid til at virke på tænderne, før den overhovedet har en positiv effekt på tænderne.
Hvis du slet ikke kan lide tanken om at beholde det resterende i munden, KAN du skylde det ud – men husk at tage en lille klat tandpasta og spred det ind i din mund. Det vil stadig gøre, at fluoren kan virke på tænderne.

Jeg håber at I fik noget ud af dette indlæg eller videoen ovenfor! Jeg er ikke pro, men jeg ville bare så super gerne dele min viden og erfaring med jer! Tusind tak fordi i læste/så med.

@darieflavour

361

178

133


Stay Tuned

Få de seneste nyheder med unboxing og anmeldelser af nye spændende produkter.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!